Opel Kadett C Coupe 2.0 Turbo Intercooler -77

Tämä tarina kertoo ensimmäisestä autostani. Kadetti on jo tähän mennessä kokenut monenlaisia muodonmuutoksia, ja lisää on tulossa, ainoastaan taloudellinen tilanne rajoittaa tilanteen kehittymistä. Kadettia kyydittää tätänykyä lähes vakiokuntoinen voimanlähde turbolla ja välijäähdyttimellä ryyditettynä. Evoluutioversiot ovat suunnitteilla, kunhan aika ja rahat antavat myöden.6. 5. 1996 Tästä kaikki alkoi. Ostettaessa juuri maalattu auto oli vielä melko keskeneräinen.Kesä 1996 Sisälle heitettiin Recaron istuimet ja mustaa mattoa. Myös Peräkonttia siistittiin.Kevät 1997 Kadetti oli ollut omistuksessani vuoden päivät ja autoa liikuttanut vakiokuntoinen 2,0E kone alkoi tuntua laiskalta. Niinpä se päätettiin nostaa pois keulalta paremman toivossa. Apua haettiin kaverin vanhasta kannesta, jossa oli suhteellisen isot kanavat ja 42/45 venttiilit. Nokkakepiksi valittiin nurkista löytynyt 290 asteinen, noin 10mm nostolla oleva vakionokasta hiottu kapine(tarkemmista arvoista ei tietoa). Seurakseen se sai tuplajouset ja kovat nostajat. Alakerran kohdalla päädyttiin täysin vakiokuntoiseen 2,2-litraiseen. Koneen kylkeen rakennettiin peltisarja ja menoveden annostelusta huolehtimaan 2x45 mm Solexit. Samalla kun oltiin työntouhussa, myös konehuone sai valkoista maalia.Kesä 1997 Uusi kone paikallaan. Muuten auton ulkoasu on säilynyt lähes ennallaan. Lisäpotku tyydytti mieltä, mutta oireita tulevasta alkoi ilmetä jo samana kesänä. Asiaa helpotti ainostaan se, että Ajoneuvohallintokeskukseen lähetettiin anomus turboahtimen ja välijäähdyttimen asennuksesta. Syksyllä odotus palkittiin ja luvat saapuivat paluupostissa. Seuraavan talven aikana ainoa muutos tosin oli nelipykäläisen vakiolaatikon korvaaminen Getrag-240 mallilla, eli ns. pikku-getragilla. Luvat saivat jäädä hyllyyn odottamaan, taloudellisen tilanteen parantumista. Tässä kunnossa autolla ajettin kesäisin, kunnes talvella 1999-2000 Kadetti purettiin osiin. Tällä kertaa projektista tulikin hiukan mittavampi, ja joka paikka päätettiin käydä läpi.14. 9. 1999 Ahveniston varikolla


PUHALLINTA NOKALLE:


Talven 1999-2000 aikan kadetti räjäytettiin osiin turbotekniikan kiilto silmissä. Projekti venyi ja näpertelyyn kului tolkuttomasti aikaa. Lopulta syksyllä 2000 auto seisoi jälleen pyörillään, mutta ajokausi oli jo loppunut, joten tähtäin siirrettiin kesään 2001.


Alusta raavittiin puhtaaksi massasta, ja värjättiin mustaksi. Samoin mustan maalipinnan saivat akselistot. Konehuone maalattiin uudelleen.


Öljypohjaan tehtiin loiskelevy. Vauhtipyörä ja asetelma toinen kuva vas. Konehuone tyhjänä ja kasattuna.


Monien mutkien ja yhden kannenvaihdon ja ahtimen vaihton jälkeen syyskuun lopulla, kun ajokelit olivat jo miltei ohi, saatiin pirssi leimattua turbolle, 3 kk ennen lupien umpeutumista! Ja 1 kk ennen kilpien lähtemistä!! Lopussa kuitenkin kiitos seisoo ja kadetti tuntui toimivan kohtuullisesti.


Myös alustan siisteyteen on yritetty vaikuttaa.Syyskuu 2001


Kesä 2003
Moottori:
Muuta:


timo(at)opelsite.com

Takaisin